Jul 18, 2006, 12:46 AM

Броене на любов 

  Poetry » Love
1561 0 12
Опитах се да преброя звездите,
които ти за мен донесе.
Луната очаровано възкликна
и пусна мигом сребърна завеса.
И капките дъждовни се опитах
да преброя в проливен летен дъжд,
но облак начумерен, без да пита,
отнесе ги - безмълвен, изведнъж.
Към плажа се запътих. Златен пясък
през пръстите си пробвах да пресмятам.
Там гларус сам, в самотен крясък,
попречи ми да преброя остатъка.
Така непреброено отлетяха дните,
затуй за отговор в очите ти надничам.
Ти бе ми казал: "Ако преброиш поне едните,
ще видиш колко много те обичам!"

© Мая Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??