Oct 10, 2018, 2:08 AM

Будни неспокойни нощи 

  Poetry » Other
320 2 9

Облаци цигарен дим -

будни неспокойни нощи...

Защо сама себе си руша

в мрака на загиващия свят!

Загиващ свят - коварен зъл

предател - руши основите

на всичко ценно и добро...

Ридае моята душа и търси

светлината в мрака...

Ще мога ли? Сега да се изправя!

Сред отломките на рухнали химери...

Ще мога ли? Живота ми да се отърси

от отровната си димна пепел...

Ще мога ли? Да, стига да поискам!

Човек е силен той е смел

и в пазвите на гаснещата вечер -

викът на болката е чут...

от хилядите думи неизказани -

барутни погреби в тъмното се взират!

И сред тъмните отблясъци на мрака -

изтърсвам си крилата и политам...!

Тревожно е да видиш тоз умиращ свят

потънал в кръв и непонятни битки...

И този тъжен зов по струните

на гаснещата вечер... на измислени

и зли илюзии!Но нещо там припламва

в душата - припламва надежда за доброто...

За да се отърси този свят от отровните си атоми!

За да се роди отново и отново...

Но вече ще е друго - друго време!

Пресяло толкова лъжи и празни обещания...

Ще бъде бъде утрото чисто и лазурно

и нещо в нас ще заблести ще стане чудо!

И тази песен, тази песен...

Защо звучи ми толкова познато!

Събудени от тежкият си сън -

в мъгла облечен - разкъсва се мъглата...

И толкова е светло...и така

блести зората в утринна позлата!

И толкова мъдрост и послания -

изпраща ни вселената и ни говори...

И смело и вълшебно ни повежда

да докоснем нови сини хоризонти!

 

 

 

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ели и Васе, благодаря ви за хубавите думи!
  • Ще бъде! Трябва да вярваме! Харесах!
  • Искрица светла надежда е достатъчна! Поздравления, Катя, хоризонтите те чакат!
  • Мили приятели, благодаря ви от сърце за топлината,
    хубавите думи и коментари!Бъдете благословени!
  • След този враждебен свят ще дойде друг и нови хора,с нови мисли и мечти!
    Поздравления,Катя за изострената сетивност и желание за"нови сини хоризонти"!
  • "И сред тъмните отблясъци на мрака - изтърсвам си крилата и политам...!" Към "нови сини хоризонти!"

    Това е лайтмотивът на цялото стихотворение, "за да се отърси този свят от отровните си атоми!" Харесва ми тази твоя философско-етична поетична лирика, Катя, в която винаги "в душата - припламва надежда за доброто...". Аплаузи!
  • Ще можеш!
  • Хубаво е,Кате!
  • Еха! Докосна ме, Катенце! Поздравления!
Random works
: ??:??