Sep 13, 2017, 10:40 PM  

Букова гора 

  Poetry » Landscape
981 3 9

На склона южен и сенчест

на мощен гръб, на Стара планина

от векове расте и диша

безбрежна букова гора.

 

Могъщи стволове стоящи

с кора от сив и галещ гланц.

Корони от листа трептящи

завихрени в неспирен танц.

 

Море шумящо и зелено

на сутрин свежо, вечер страшно

и в него тайно притаено

на горски дух незнайно царство.

 

Вълшебен стан ли, на тъкач

постлал е всичко със килими.

Над тях е вечен, царствен здрач,

през просеки – лъчи незрими.

 

Неземна райска тишината,

там славей пее свойта песен.

И няма място на земята

тъй близко, родно на душата.

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??