Мънички къщурки -
моят детски свят,
бабините хурки
вечер тихичко предат.
Приказните феи
оживяват в съня,
дядовите песни
галят пак слуха.
Непослушните ръчички
нещичко крадат,
сладкото в буркана
се стопява като сняг.
Баници, мекици -
омитани завчас,
в класовете житни -
първи грях.
Пееха ни птици,
люшкаха ни ветрове,
гонехме лъчите в
руенското езерце.
Бяхме щастливи!!!
© Василка Ябанджиева All rights reserved.