Nov 2, 2017, 7:13 PM

Българче 

  Poetry » For kids
1380 4 21

Родих се, тук, на таз земя,

за мен, най-свидната страна,

от книжките ми що наднича,

България се тя нарича.

 

От приказките чудни знам,

как българският род голям,

дарил е писменост една,

на вси славянски племена.

 

Та с чест да пишат, да четат,

слова грамотно да редят,

за славните - народ, Родина,

цветя в духовната градина.

 

Така със вдигната глава,

редом с другите деца,

достойно крача по света,

щом Българче се аз зова!

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Аз съм българче »

12 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??