"О,майко моя,родино мила"
Защо ний тебе ,
почитаме само на празник,
защо в делник ,
ние забравяме те?
Защо Българийо, ти
майка на смели и силни
българи ,оставили своите
семейства ,оставили страха,
са се изправили срещу онези
жадни за кръв лица.
Защо Българийо ,ний запазихме
само три имена и споменаваме
ги ний навсякъде ,а другите
безброй незнайни лица забравихме
и не споменахме?
Защо ний днес наричаме се свободни?
Кат днес ний сме по-големи
робове на медиите,
отколкото преди на турците!
Защо ний днес се смятаме
за повече българи ,
отколкото преди?
Кат преди ний сме
отстояли пред османското непокорство ,
ний запазили сме своите обичаи
,традиции,
ЕЗИК И КУЛТУРА.
СВОБОДА ний нямаме,
а заслужаваме ли ?
Та питам се аз ,
къде видяхте СВОБОДА ?
Дали СВОБОДА е да качваш
каквото желаеш в социалните мрежи
или да не те е страх да бъдеш това ,
което искаш ,да не те е страх
да изразяваш свободно мнението си
и най-ваче
ДА ИМАШ МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА!
© Stella Nikolova All rights reserved.