Jan 3, 2013, 8:07 PM

Бързай - далече е началото 

  Poetry » Love
525 0 3

Плъзна се

по онази откъсната картина.

Помниш ли?

От морето излезе полугол,

със ситни пръски навсякъде,

а кожата - от сол побеляла.

Дълго си стоял там,

отдалече си ме гледал...

Аз те питах -

обичаш ли поезия - да, ти си 

поезия

и погледът ти имаше ясна посока,

щом ме опари

и постави в калъп на царственост.

Ти си господар

на онова лозе, горе на хълма,

и смокини има там, и ягоди,

и като Соломон си с езикови обрати -

"положи ме като печат на сърцето..."

в онази откъсната картина -

на гълъба, който търси дърво  да умре

от любов...

Бързай - далече е началото,

близо си до края...

чакам долу -

на глътки си...

в гърлото.

© Дима All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??