Там, вътре в нас,
онези неща -
скрито усмихнати,
пазят простора за
вяра,
надежда, любов.
Огромната дупка в гърдите
прозира
кръста, обречен на
вярност.
Изгонени, разпилени по пътя,
световете сбират разпятия.
Прелели,
реките прииждат в несвяст.
© Атанас Ганев All rights reserved.