Jun 21, 2016, 8:00 AM

Чаша кафе 

  Poetry » Love
676 0 0

Чаша кафе

 

Нощна умора и музика стара,

главата отпуска се на меко кадифе.

Очите блестят, звездите повтарят,

а стаята ухае на черно кафе.

 

Дните се нижат, летят времената,

а помня как тихо мечтаех за теб.

Ала лошо се намеси съдбата - 

и досега не намерих ни лек.

 

Вълнувах се - но си измислен,

живееш в свят, нереален за мен.

Роди се блян, от нищо, неизвестен -

да бъдем заедно ден след ден.

 

Лети - пускам те - отлитай!

Не ни е писано заедно да сме.

Трудно е, но ме обичай...

Обичай ме -

дори да ни делят светове...

 

Усмихвай се и ми вярвай -

един ден ще открием своя път.

На правилното място ще се срещнем

и ще се запознаем за първи път.

 

Без думи, без шепот там ще си кажем:

"Намерих те! И ти ли търсеше мен?"

Сякаш просто ще се познаем,

сякаш са ни делили светове...

 

Ала дотогава ще спя до седем

на възглавница от меко кадифе.

И докато чакам да се срещнем,

винаги ще приготвям чаша кафе.

 

© Мария-Магдалена Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??