Aug 15, 2008, 11:29 AM

Часовникът 

  Poetry » Civilian
525 0 3

ЧАСОВНИКЪТ

 

Застояло време,
като въздух в гробница
ненужно.

Пуст път -
трева бодлива
между калдаръма.

Недостроена гара,
липсващ релсов път...

Часовник спрял,
без цифри и стрелки,
на стена отдавна срината.

... и хиляди животи,
минали по
камъните бели,

упорито тътрещи се
по времето и пътя,
пусти, кичесто обрасли
със неволи, тръни и
нерадостни съдби.

П.П. Изживяно и написано на камък от руините на гарата, която трябваше да обслужва така и непостроения железен път между Враца и Оряхово.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??