Apr 20, 2010, 7:57 PM

Че как! 

  Poetry » Civilian
783 0 10
Виждала е всякакво земята ни,
похлупвана с корони и чалми.
До днес
кръвта ни е от ереси замаяна,
от кланяне, клане и жива чест.

Българката, черно дето носи,
една-едничка знае на света,
защо
са най-червени българските рози
и най-красиви - нашите деца.

Българинът къща да ти вдигне,
да вдигне бунт, хоро да поведе!..
Дръж се, земьо!
Слънце, не премигвай!
Подпирай, боже, кухото небе!

Дъх да няма - песен ще запее.
С вериги да е - с тях ще полети.
Че как!
Да нямаш глас в земята на Орфея?
Да бъдеш роб в земята на Спартак?


© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??