Sep 24, 2010, 9:49 PM

Че си бил ти? 

  Poetry » Other
672 0 5

Говори ми, приятелю.

Говори ми, не спирай.

Нека времето за нас остане цяло.

Говори ми, моля те, не се предавай.

Аз съм тук, стоя до теб, аз съм теб,

когато в мен живее споменът

за всичко отлетяло.

Аз съм в теб, когато ти си сам -

запазил спомена за утрото, изпяло

онази вечна песен за любов.

Говори ми, приятелю.

Говори ми, моля те, не спирай...

защото моето сърце ти шепне всяка нощ.

И така, говорейки ми, аз заспивам.

Обляна в нежност, цялата пламтя.

И пламъка от теб събирам...

Не спирай, моля те, ще изгоря.

Не ме осъждай, времето отмина.

Защо в мълчание те спомням наранен

и тишината бавно те убива...

Не спирай, моля те, ела... поспри до мен.

Да видиш времето, което мен убива.

Да чуеш писъка на моето сърце.

Говори ми, Иване, моля те, не спирай.

Спреш ли, всичко в мене ще умре.

Дори надеждата, оставила ни живи.

Дори тъмата на поканения мрак.

Дори да падам... дръж ме с всички сили.

Дори да ме изпуснеш...

тебе ще обичам пак.

Защото, падайки от тебе наранена,

е падане, което не боли...

Защото утре пак ще се събудя...

знаейки... че си бил ти?

 

 

 

 

© Николина Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Разкошно и трогателно, и живо да е вечно!
    Много ми хареса!
  • "Спреш ли, всичко в мене ще умре.

    Дори надеждата, оставила ни живи.

    Дори тъмата на поканения мрак."

    !!!

  • "защото падайки от тебе наранена, е падане, което не боли" - нещо като сладка болка......., ники, каквото било, било, аз съм на това мнение, когато искаш да продължиш живота си оставяш и другия да го направи, колкото и да ти е тежко...... а как?! той сам избира начина ...
  • Съкровено...
    Поздрав!
Random works
: ??:??