Oct 19, 2009, 6:00 AM

Челото вдигни 

  Poetry
471 0 6

От сушата

кроткия бриз

с ръката си

               къдри

                    морето...

      

                 Н. Вапцаров

 

 

Стани! Челото вдигни

и смело се вгледай нататък.

Не виждаш ли ти

как вятър препуска в житата.

Виж! - Морската шир се простира

и чайки размахват крила.

Вълните в брега се разливат,

там лодки се реят,

платна се белеят,

люлее ги тиха вълна...

 

Стани! Челото вдигни

и смело се вгледай в зората!

Красиво, нали?

И къдри косите ти вятър.

 

                  

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??