Aug 13, 2013, 8:23 AM

Черни птици... 

  Poetry » Landscape
577 0 6

 

Черни птици...

     (триптих)

 

1.

Ти помниш ли скалата, над която

кръжаха черни птици

и белите вълни разбивани със ярост

от вятъра,

и тишината подир всеки пристъп?...

И да надвиквам бурята не спирах,

и все крещях за да те викам,

и тъй в Стихията пулсирах

докато сам не се превърнах в: ритъм...

 

2.

Ти помниш ли, изгубени в мъглата,

как търсехме с надежда знак сигнален

и как спаси ни фарът на скалата-

незнайно от кого, кога запален?...

 

3.

Не вярващи дори на тишината,

дошла подир беснеене свирепо,

ти помниш ли: лежахме на скалата

и пенеше се стихващо морето?...

 

Ти помниш ли, как трудно осъзнавахме

и новата действителност ужасна,

но кръстехме се и си обещавахме,

че фара тук не бива да угасва!...

 

... Усещахме се някак нереално

на сушата, всред водната безкрайност...

... А Времето навярно беше спряло-

изхвърлено на този бряг случайно...

 

Коста Качев,

12.08.2013.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??