Mar 16, 2022, 6:42 PM

Черно-бяла снимка 

  Poetry » Other
201 1 1

Срещу мене – снимка овехтяла,
а на нея – аз като дете.
Малка снимка черно-бяла -
„Да се гледа като порасте!“.

 

И сега седя аз срещу нея,
а край мене само тишина…
Нито плача, нито да се смея,
черно-бял животът отлетя.

 

Имаше по малко слънце в него
или пък сурови, мрачни дни.
Наранено в мен тупти сърцето,
често от очите ми вали…

 

В мене малкото дете го нося,
знам, че ми помага във беди.
То ме бута със крачета боси -
„да играем на живот“ – шепти…

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Най-хубавите ни спомени са детските. Върна ме назад, за да си ги припомня. Харесвам лекотата и мекотата на стиховете ти.
Random works
: ??:??