Nov 10, 2011, 10:07 AM

Черногледо 

  Poetry » Civilian
728 0 0

 

Както си вървяха, нещо си говореха,

група мъртви хора, група мъртъвци.

Гласовито спореха, тихичко мърмореха,

може и на български, може на фарси.

 

Слагаха си думи в черепите празни

- вицове несмешни в смешните си дни.

И звъняха кухо, всеки божи празник,

колейки поредните жертвени „свини”.

 

В катафалка Времето,  люпеше си семето

и гризеше ябълка, здравето запазвайки...

Искаше си Времето, да му мине времето,

ей така живуркайки, ей така

похапвайки.

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??