Nov 8, 2020, 8:12 PM

Червена роза 

  Poetry » Other
420 0 5

Все още си цъфти в студа,

червена, ароматна, дива.

Не плаши я дори снегът,

потръпва в рокля кадифе.

 

Снежинка плахо я целува.

И вятър тихо и шепти.

Роса очите и отмива.

След дъжд стъблото и блести.

 

С листенца плахо ни помаха,

усмина ни се със очи.

Сред тая бяла тишина

жадува следващата пролет.

© Румяна Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??