Какво е любовта, когато ревнуваш
като в сън червените сълзи
на спомени и път?
Какво е красота, когато нямаш
сили да вървиш напред
и стенеш тихо?
Капчица вина сред паметта ти,
трепет сред едно мълчание,
което те уби
и те завива с лед и сняг.
Какво е споменът, когато писък е
всичкото, което имал си,
всичкото, което чувал си,
всичкото, което чакаш
и с което се сгушваш вечер.
Надежда след измамата,
поглед след раздялата,
сила след най-сладостната слабост
на страха и ти
си ти.
© Йоана All rights reserved.