Къде изчезнаха мъжете,
Онези, със сърцето,
Които винаги ще ти помогнат,
Ще ти отстъпят и насочат.
С усмивка ведра ще те заговорят,
И с нежни чувсва ще те обкръжат.
Аман от чочковски момчета,
Със свити мисли, тънък кръгозор.
На вид излъскани и честни,
Душа пропита с жлъч и плесен.
Кафе, цигарка, интернетче,
Телевизионен мач със някое съседче.
Това е то живота нов,
Във нови лъскави квартали.
Напрегнати след работа,
С единствено желание
Количката да си паркираме
На "свое" място и за съжаление
Да се присмиваме на тези,
Дето във калта са влезли.
Това е, друго няма
Изпразнено от смисъл съществуване,
Изхвърлени във кофата умения,
Безмислени надежди за пътуване
В нормалните човешки отношения.
© Мария Николова All rights reserved.