Jan 19, 2010, 2:08 PM

Човек - стадно животно 

  Poetry
814 0 4

След чашата вино и малка почивка
протягам унило за телефона с усмивка,
но кой да потърся - зачудвам се малко.
За малко помислям си - ах, колко съм жалка.

После пък казвам си, приятели имам.
Да, вярно - малко са, но с тях съм щастлива.
Не броят за мене е толкова важен.
Дали търся проблеми пред тях да покажа...?

Но колко е мило, щом с тях заговоря.
От чашата с вино пак много говоря.
Ей, тъй е устроен човек на света,
ту недоволен, ту с малко тъга...

Говори отчаяно, ядосано, тъжно
показва окаяна своята същност,
а търси единствено малко компания.
Така не потиска мръсните тайни.

Човекът, съм чувала, е стадно животно,
затова му е трудно да е самотно.
Като кучето той побеснява,
но се приучава на лека промяна.

Знам, че страшно е, когато е сам,
дори да беснее или е засмян.
Не знам кучето колко приятели има,
но човекът сам ли е, вечен сън да заспива!

© Стефка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Човекът, съм чувала, е стадно животно,
    затова му е трудно да е самотно"

    И аз така съм чувала. Изпитала съм го дори.
    Честит празник и поздрав за стиха!
  • Втори стих-противоположна гледна точка от защитената в дебютния Поздравявам те за творческия обрат! Хареса ми!
  • Мисля,че стихът ти е хубав и казва много неща,само последният ред май не е на място!Поздрав!
  • "Но ако все пак я погледнеш,(падащата звезда)
    ти пожелай си само самота!"

    Та... кое от двете е вярно?
Random works
: ??:??