Nov 11, 2019, 7:46 AM

Чукнете само три пъти по покрива 

  Poetry » For kids
1032 6 17

 

 

Ваканция. Дочаках я. Най-после.

Ще спя до късно. Нощем ще сърфирам.

С тайфата в парка клюките ще пощим

и без вечерен час ще се прибирам.

 

Но твърде рано мама ме събужда

с поръчката да купя хляб и мляко.

Пък баба от лекарства има нужда

(рецептата е в кухнята, на шкафа.)

 

Да заредя миялната… Да хапна.

Покупките – в хладилника да сложа.

И от градината да взема брат ми.

Картофи да обеля... Нищо сложно.

 

Ей, хора! Във ваканция съм. Искам

да си почивам - не да ви слугувам.

Мечтая си… И вече си намислих

за Коледа желание разумно.

 

Костюм във черно. На гърба му перка

с батерия като двигател мощен.

Ще хвъркам по задачи и обекти,

ще пазарувам, даже и ще готвя.

 

А времето, което ми остане

ще е за мен и мое удоволствие.

Потрябва ли ви моята компания

чукнете само три пъти по покрива…

© Дочка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??