May 2, 2005, 10:31 PM

Циганска баница 

  Poetry
927 0 2
 

Горчат годините върху небцето,

солен е ремъкът на вечната ни раница,

но слънцето, пчелата и момчето

залъгват своя глад със циганската баница.

По мазните трохи на хляба

Червеното и бялото потичат…

кого ли ще нахранят

обичащите, с обичта си да обичат!

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??