Nov 17, 2011, 1:25 AM

Циганско лято 

  Poetry » Other
456 0 10

Открадната любов дошла без време

в палитрата на циганското лято! –

съгрява ни топлик, уви, за кратко

преди листата вятърът да вземе.

 

Преди да закове студът за дълго

картина с къщичка, с висулки ледни,

разцъфва под лъчите му последни

подлъгано дръвче от някой ъгъл.

 

Жадува тя - душата ни богата,

тез мигове на краткото цъфтене:

пред зимата на дългото смирение

да бъде част от циганското лято.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??