Sep 7, 2010, 9:00 AM

Цирк 

  Poetry
935 0 5
Купих си билет за цирка на света.
Огромна арена, клоуни, животни,
батути, обръчи, въжета, все неща,
все агонии, алюзии човешки.

Жонгльорът стреляше със мисли.
Клоунът вехнеше във своя смях.
Дресьорът култивираше наслади
oт своя върхов първороден грях.

Фокусникът картите разлисти.
Дама пика с вик отпред се появи.
Показалецът отгоре я притисна.
Попът своята царица заличи.

Животните издаваха еднакви звуци.
В каишки впрегнати - заробени сърца,
a в блясъка на влажните зеници
четях единственото скъпо - свобода!

Накрая всички те, измамници-актьори!
С фалшиво грейнали, гримирани лица.
Завесата отпуснаха, проклетници-позьори!
Забравили, че този цирк не може без душа.

© Николина Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??