Jan 2, 2022, 6:27 PM

Цвете на надеждата 

  Poetry » Other
205 0 10

В кълбото от изгубени надежди,

забравено отдавна, похабено,

което вече даже не поглеждам,

поникна цвете алено червено.

 

Като огромен мак насред поле

изсъхнало от суша, пожълтяло,

то съживи света ми и отне

тревогата от мислите изцяло.

 

Тъгата ме напусна изведнъж

и с алена усмивка я изпратих.

Събудих се с предчувствие за дъжд,

превърнал сЪлзите ми в старо злато.

 

Разцъфнах като пролет през април,

за нов живот сърцето си отворих

и грозният ми грим се разтопи.

С червена страст изпълних се догоре!

 

стих по снимка

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??