Mar 8, 2013, 11:24 AM

Цвете от корен 

  Poetry » Love
572 0 2

Цвете от корен...

 

Честит празник, мили Дами!

С пожелание винаги да има цветя за Вас!


И цвете не ти подарих,
само целувка докато спеше,
един гузен кратичък стих,
който не става за песен...

 

Пребърках всички джобове,
намерих жълти стотинки,
не стигат да купя и корен
и как да заслужа усмивки?

 

Облякох вехтото яке,
прескочих в съседния двор,
комшийката кимна ми - Как е?
докато крадях минзухар..

 

Повяхнало жълт, натежал,
като мен съсухрен и крив,
жената стана ù жал,
подхвърли ми лев и... - Върви!

 

- Не искам, скъпа госпожо!
- Много сте мила, мерси!
Ще изровя мъничък корен,
да поникне храста бодлив!

 

Да не скачам в съседната къща,
да спестя малко бели стотинки,
че цветарката, млада отсреща,
също продава усмивки!...

 

А ти се събуди, прекрасна!
И каза с нежна усмивка:
- Окалял си скъпи, перваза!
- Не съм ли аз твоята китка?

 

Разбира се! Ти си ми цвете!
Но аз засадил съм ти спомен,
храст до прозореца сплетен,
за ново начало от корен...

 

Данаил Антонов
08.03.2013

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??