Бърза поточето,
спуска се весело,
скача накъм долината.
Бистро, клокочещо,
пръски надвесило,
плиска прохлада в нивята.
Светъл е изгревът,
буди цветчетата,
щедро с бои ги нашари –
розова, вишнева
кити венчетата,
жлътнаха ярки пожари.
Нежни момичета,
звънко наричани
с име на цвете и чудост,
рано закичиха
къдри обичани
с китка от здравец и хубост.
© Светличка All rights reserved.