Три тичинки, прашец и няколко листенца,
природата така е сътворила.
Цвят, поклащан от ветреца плахо,
в полето – потопен е в цветната магия.
Капчици роса попиват в него,
а оттам излиза ароматът чуден.
Пчелата смуче от нектара бързо,
с крила потрепва и към кошера си тръгва.
Ручей бистър, близо се извива,
носи той прохлада зажадняла.
Птиците в небето свирят, свирят...
Спокойствието носи най-голямата наслада.
© Ангелина Петкова All rights reserved.