Aug 1, 2020, 9:40 AM  

Cълза, за свършващото лято 

  Poetry » Other
604 6 8

Извива пенест нежен гръб,
съвсем по котешки вълната.
Във всяка песъчинка - скръб,
сълза, за свършващото лято.

 

Купът от водорасли - сив,
усещане за студ навява,
изписан с бял,солен курсив,
полека плажът опустява.

 

Забравен шарен слънчобран,
лъчите кротко отразява
и розови мечти рапан,
по две на всеки подарява.

 

В града ни чакат жега, дим...
В сърцата чайки се стаяват
и нощем, след като заспим,
с прибоен глас ни призовават.

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??