Недей
Не ме поглеждай с безразличие.
Стократно повече боли,
когато ме превръщаш в дреха
за весели и тъжни дни.
Когато съм за теб мелодия,
поостаряла, малко скучна.
И книга, от която вече
Не можеш нищо да научиш.
И пак вали.
Последната минута от мокрите павета излетя.
Ти тръгваш си.
И аз си тръгвам.
Последна надеждата отива си и тя.
© Иван All rights reserved.