Apr 27, 2010, 2:48 PM

Да!!! 

  Poetry » Humour
811 0 19

© Нелиса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря за стихото, Борис!
 • Обет съм дал, аз всяко ДА,
  ... прочитайки да уважа!
  От Вас разбирам Нела Бела...
  красотата двора е превзела!
  Беллисимо
 • Благодаря ви, Илияна, Люсил, Силви и Гал!
  Закачка е, добронамерена, така е!
 • Аз казвам - извън контекста на отношенията и на разговорите тук, защото наистина не съм в час - казвам, че много ми хареса стихотворението. Ясно е, че има някаква закачка, но дори и извън конкретния повод - това е едно красиво нещо, с достатъчно място да се разгърне мисълта и да се потърсят различни асоциации. Браво!
 • Хахаха... Браво Нели!
 • Много благодаря за обяснението, Нелче! Готин ти е стихът като такъв! Нямам търпение да разбирам останалото Играйте си
 • Добър стих! Поздрав!
 • Тук в коментарите определено е по-забавно!
  Сеньорита, току-що загрях защо си ми толкова симпатична - напомняш ми моя любим Джак Спероу! А, да, вицчето не е лошо
  Кавалиере, за мене е чест!
 • Ананел, тримата ни беше забавно, но четирима ще е още по-забавно. А и ако приемем сеньорита за жена, ще си имам официално харемче. Du bist wilkommen!
 • !***
 • май налага се обяснение
  Това е закачка към Белла, Кавалера и Мързеливата кучка. Който е проследил веселата им игра в стихове и коментари, разбира! Който не, тъкмо повод да прочете А Белла е втора, защото е нова - след като е била строшена(Луната) и наново събрана(пъзела е наредила). Не и защото е на второ или ен-то място, моля, моля! Освен това е и препратка към една велика императрица -Екатерина Вторая )
  А заглавието е Да!!!, защото горещо приветствам такива Игри като тяхната!
  Рефаб, ти отдавна ме отстрелваш със всеки коментар, хахаха!
 • Andromaha (Белла ): 27-04-2010г. 15:42
  Не, не е сложно Рефаб, камъните ти бяха в моята градинка, сега ще грабна един и ще те цапна с него та да стане с твоите камъни, по твоята главица "  Аз съм отбелязал: принципно - хипотетично!.... Изначално не съм изключил и себе си* от кръга на описания - потенциално не винаги съвсем положителен "втори образ", който потенциално или явно битува в някаква степен в хората!... Така че, вкл. съобразно: "мокър от дъжд не се бои" - самоудрящ се с камъни не се бои от други, стига да не са много големи и хвърлени с голяма сила, да не го улучат в "сляпото око" и т.н.

  * "....грешниците, от които пръв съм аз”/ апостол Павел,1 Тим.1:15/.

 • Хаус и шемет!!! Къде е хуморът??? Прекрасно!!!
 • Еееее, Нели!!!
  Супер си!
  Благодаря за настроението и остроумните закачки!
  И...че си тук!
 • BG-bodil (Люсил ): 27-04-2010г. 15:02
  това, че има Втора Белла смешно ли е или е трагично?"

  "...смешно..... трагично..."... - повод за размишления:

  Ако човек прекалено се изолира от трагичното,ако го загърби и ако изпадне в "смехова" и друг вид ЕКЗАЛТАЦИЯ, при която ЗАГУБИ УСЕТ към драмите на хората и живота, и не се отнася добре с тях (хората), тогава е поне малко трагично за такъв човек!... Подобен човек, не може да се причисли достатъчно към "НОРМАЛНИТЕ ХОРА, КОИТО КАТО УСЕТЯТ УЯЗВИМОСТ У ДРУГИТЕ имат ЕМПАТИЯ И РАЗБИРАНЕ към тях, а не се възползват користно* от това им състояние"!....

  Така че, принципно, ако има "Втори Хора", които да се отнасят към описаният по-горе вид, и много, крайно и отрицателно от нравствена гледна точка, да са разграничени от "Първи Хора" в рамките на една личност, освен "смешно", това може да е и "трагично", мисля аз!

  Много сложно ли се изразявам (използвах и цитат)?

  Често, обаче, без такива хора, но когато те не са определено към "тъмната страна", би било убийствено скучно! (това изречение също е по цитат)


  *
  ПРОДЪЛЖЕНИЕ:
  Също така често, много от описаният потенциален тип, хора не си дават достатъчно сметка за състоянието си.., нямат достатъчно възможност за самопознание!?...

  "Липсата на свързаност с нещо по-голямо от самите тях е причина за ВЪТРЕШНАТА БОЛКА, която те изпитват. Вселената е студено и пусто място, ако в нея няма нищо по-важно от собствените ти нужди."

  Разбира се почти от само себе си, че една възможност за "свързаност с нещо по-голямо от самите тях" е християнстката религиозност, разбирана и като лечение, от което, всъщност, имаме нужда всички!
 • Ужас, не ми казвай, че съм свидетел на зараждащо се ново литературно течение. Впрочем, като чернова за име на течението предлагам "Белл-етризъм".

  Жарава, виждам, че не си пропуснала възможността да коментираш. Дано поне разбираш за какво става въпрос.
 • Нелче, твоята Белла нашата Белла ли е? Коя е първата и коя втората? И /понеже не съм в час с отношенията тук/ това, че има Втора Белла смешно ли е или е трагично? Ама мразя като не схващам, де!
Random works
: ??:??