Jun 4, 2012, 9:20 AM

Да Бъда 

  Poetry
973 2 6

 

И се питам - кое първо се случи -

спънах се в теб или в мечтите си.

Бяхме ли си наистина нужни,

или от мъртва вяра подритнати.

 

Задушавах се в дефиниции,

ти ли си онзи, различния.

Просто аз ли съм, или единствена.

Любов ли е, или прелитане.

 

За къде толкова бързах,

алчна за твойто обичане,

ревнива от куцо мълчание,

сама в затвора на мислите.

 

Името ти - едно многоточие,

облякох в дрипи - надежди.

Раздрах си нозете да тичам,

да стигна първа в сърцето ти.

 

Загубих се в свойте представи.

Свих се на душата си в ъгъла.

Уби ме това очакване ялово -

в дланите ти смисъл да бъда.

 

 

© Емили All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??