Sep 29, 2013, 1:25 PM

Да бъдеш Муза 

  Poetry » Other
688 0 5

Да бъдеш Муза

 

Да бъдеш муза е призвание,

Което означава много.

Не е достатъчно желание

И възпитание най-строго.

 

Да бъдеш муза е умение.

То не на всеки се отдава –

След много мъка и търпение

Се стига до минута слава.

 

Да бъдеш муза е участие

В света от първата минута,

Било в неволя или в щастие,

За да е истината чута.

 

Да бъдеш муза е развитие,

Обречено да завладява.

Започне ли се, е събитие,

Което дълго продължава.

 

Да бъдеш муза е раздаване,

Но без повикване ответно –

Една секунда изоставане

И става всичко мимолетно.

 

Да бъдеш муза е привличане

От естеството на нещата,

Където иска се обичане

По пътя труден към душата.

 

Да бъдеш муза е приятелство,

Насочено към светлината,

Далеч от фалш и от ласкателство

И в името на красотата.

 

Да бъдеш муза е достатъчно

Да искаш – все ще се получи,

И в битието по-нататъшно,

От минал опит ще се учи.

 

Да бъдеш муза е вълнение,

Една избликваща представа.

Едно голямо приключение,

Което винаги си заслужава!

 

25.05.2008

© Динко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми!Хубав стих!Прииска ми се да съм муза.
  • Харесах мислите на тема - "Що е Муза?"
    Пожелавам всеки ден да те целува по някоя буза!
  • Да бъдеш муза е достатъчно.
    Да искаш – все ще се получи,
    И в битието по-нататъшно,
    От минал опит ще се учи.
    И на мен ми хареса, Динко! Поздрави!
  • Е, Динко, ти музата си я усетил в много философско-психологически план, докато моята се подвизава в дебрите на душата ми. Но така или иначе тя си е муза и ни прави по-добри! Поздрави!
  • Красива Муза! Запази я! Поздрави!
Random works
: ??:??