May 14, 2013, 8:57 PM  

Да живееш е умиране... 

  Poetry » Other
2518 13 33

На този свят, където Светлината

е прясно изгорена млада „вещица”.

Където Тишината не е свята,

където е студено и горещото!

Където уж гъмжи от мили хора,

а само подлеци по пътя срещаш.

И се заплитат в хоризонта кораби.

И са близнаци Нищото и Нещото.

Където да живееш е умиране,

а Смърт е съизмерване със Вечност.

Където губим, за да се намираме.

И нечовешки вярваме в човешкото.

Оттук си тръгваш, както си се пръкнал -

самотен като себе си. И празен.

 

И никой Ад не ти се струва пъкъл,

защото Раят вече е погазен.

 

 

2013*

© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??