Jul 30, 2017, 7:07 PM

Да можех.. 

  Poetry » Love
309 3 3

Да може някак да ръждяса
това убито глупаво сърце...
една Жена ме урочаса
съдбата просто ме прокле...

 

Да можех да съм от стомана
и вместо кръв да имам грес
а от незарасналите рани
да скърцам само. Само днес...

 

Да можех с болтове и гайки
от плът – метал да сътворя
и вместо с точки, запетайки
със думи да се заваря...

 

Да можех аз да съм робот
и чувствата ми някой да командва
да бъда тъй метален идиот
и само с ток да мога да обядвам...

 

Да можех аз да бъда, но не съм..
Човек прегръщащ. Със ръце.
Обичам, страдам и такъв съм –
пораснал мъж с наивност на дете...

 

Danny Diester
06.07.2017

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • пораснал мъж с наивност на дете...Прекрасно стихотворение!
  • Поздрави!!!
  • " – Аз ще искам сърце – настоя Тенекиеният дървар, – мозъкът няма да те направи щастлив. А щастието е най-хубавото нещо на този свят ."- Вълшебникът от Оз
Random works
: ??:??