Dec 15, 2010, 5:24 PM

Да направим Коледа по-добра за някого!!! 

  Poetry
772 0 3

Седи измъчен просякът на тротоара...

Снегът засипва парцаливите следи...

И на минаващите шепа умолително подава...

но те поглеждат безсърдечно встрани.

 

Замислям се, дали е бил все беден,

дали не е предаден от любов или лъжи...

Опитвам да гадая погледа му сведен,

но там единствено сълза  блести...

 

Дали ще се нахрани с жълтите стотинки,

и ще се стопли ли с парцалите, подхвърлени в нощта...

Да се замислим всички пред горещите камини

за миг за него, като лягаме в топлите легла...

 

Да се замислим колко много мъка

се стеле ледена като снега...

И ако можем нека в молитва вмъкнем

желание, да се избави нечия душа.

 

Да бъдем хора, нека бъдем милостиви...

В сърцето всеки, сигурна съм, има от това...

Така и хлябът и вечерята не ще горчи ни,

защото Коледа  за някой мъничко ще бъде по-добра!

 

 

© Елена Елена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Присъединявам се към твоята молитва!
    Амин!!!
  • тъжно, но по човешки топло е твоето поетичнж послание, Елена...
    Дай, Боже повече хора да мислят като теб...повече милосърдие и любов..
    прекрасен стих, прочетох с душата си...с обич за теб.
  • Браво, Елена!!!
    Затрогващо и замислящо!
    Стих-послание!
Random works
: ??:??