Aug 18, 2009, 10:51 PM

Да пиша себе си в позлата... 

  Poetry
443 0 6

                                                                                       ... autumn song...

 

да дочакаш любовта...

по каменния
път
на суетата

и по стените
да рисуваш
тишина...

когато залезът
обгръща
погледа

когато търсещо
градиш
мига

и да постелеш
с камъни
мечтите

за да не пари пясъка
и пак
да не боли...

защото каменна
пътека
е животът...

защото времето
без теб
сълзи...

 

и в локвите
денят
да се оглежда

а аз
към себе си
да потека

когато вятърът

след мен
с надежда

ще влее

лятото

в дъжда...

 

и в жълто

да покрия

синевата

 

за да запазя

в тихото

мига…

 

да пиша

себе си

в позлата

 

по капки

есенна

тъга...

 

 

 

© Бехрин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??