Да попия от мръсотиите на целия свят?
От помията на всички пикни?
На всички разорани ниви на
китайци
и от всички самоубийства на
Америка...
От всички толкова отчаяни самоубийства на
Куба...
На Дания...
...
На Швеция...
Да пия от мръсните води на Гана.
На Бразилия
И да чукам спинозните момичета...
Да вярвам в света
и да го мразя...
Да пиша за света
и да го мразя,
да пиша:
"Аз мразя света, аз го мразя!"
А да не е така!
Да отивам сух във свещената река и да излизам
сух,
да пия кръв от кобрите и кобрите
да пият от мен.
Да съветвам Папата и той да съветва
Мен.
Да пия от чашата и тя да пие от
мен!
Да опитвам болката и тя да опитва
мен...
Защото така трябва!
Защото така трябва!
Да помия
помията на
целия свят...
Да попия!
© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.
и да го мразя...
Да пиша за света
и да го мразя..."
Много силно!