Jun 12, 2013, 10:10 AM

Да се свърши 

  Poetry » Love
719 0 23

 

Тази буря в душата ми

клонче по клонче ме кърши.

Оголявам до кост

и сред лято умирам от студ.

Ако няма пощада,

секира вдигни -

да се свърши.

Или вихър прати -

да ме вейне далече оттук:

 

да не гледам, че пак се пилееш

из райски градини -

("забраненият плод" е отново за тебе узрял).

Замахни -

раздели ми сърцето на две половини:

и за Бог, и за Дявол да има от него -

по дял.

 

© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??