Feb 17, 2009, 8:33 AM

Да съм истинска... 

  Poetry » Other
718 0 6

Понякога ми се приисква
да съм жерав... или фламинго,
да съм оранжева и розова
с мека гальовна перушина.
Да съм летяща птица...!
От размаха да пречиствам!
Със сърцето светкавица да паля...!
Но... искам и да съм
чакал... вълчица - сива, тъмносива!
Да вия, да прегризвам
да чувам как оковата се срива.
По лапите студа да ме изстива,
прозрачна да трептя
в коварна двупосочност.
И от водовъртежа
през пашкула да пониквам
над театрални маски
от бозови човеци...!
Не мога да съм
нискостеблена,
превита,
крехка,
тиха...
Ще разлайвам! Нека!
Какво кат лаят
и под стъпките ми се прикриват,
изгубили лицата си в себичност!?
Понякога ми се приисква
да
съм
истинска!

 

13.02.2009 г.

 

"Не искам победа чрез лъжлива хитрост, нищо не искам! Щом зарад това ще

трябва да покръствам сърцето си"


                                    (цитат от книга)

© Женина Богданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??