Да бъдеш или да?
Това не е въпрос на Хамлет.
Проекцията на моето желание
е светъл лъч на съществуване.
Политат мислите крилати
на юг, далече от Дания,
където един принц самотен
задава своите въпроси вечни...
И всеки прочит е разговор
със Шекспир.
Има нещо гнило в този свят -
удавен в образа на своето двуличие;
изпил отровата на своите открития;
готов да полети към топли измерения...
Убийствен е дуелът за Съдбата -
между истината и лъжата.
© Стойчо Станев All rights reserved.