ДАЛИ?
Ако достигна някак си небето
и там разпръсна своите мечти,
ако във мен остане си детето
дали ще виждам хора по-добри!?
Ако си взема къс от синевата
и там добавя своите сълзи,
ще заблестят ли, както капчици в тревата?
Ще се превърнат ли в безброй звезди?
Ако от себе си оставя под небето
и миговете се превърнат в тишина,
дали ще имам пак любов в сърцето,
която с радост да раздавам на света!?
© Руми All rights reserved.