Sep 25, 2021, 12:01 PM

Дали 

  Poetry » Phylosophy
338 4 8

Дори когато босонога,
сред тръни и къпини газих
и полудявах от тревога,
къде да търся пак онази,
която с птиците говори,
лови сапунени балони
и странна е за много хора,
и облаците щом прогони,
заплаква вместо дъжд, защото,
е болно времето, горкото.
Все нещо търси, стиска нищо,
което всъщност без цена е,
върви през урви и стърнища,
за драскотините нехае.
Дали когато я намеря,
че аз съм ще си спомним двете
и утопичното ни вчера
ще се разтвори като цвете?
Последен слънчоглед останал
със семето на малко чудо
ще излекува всяка рана
на времето ни болно, лудо?

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??