Apr 5, 2011, 8:09 PM

Дали я бе обичал 

  Poetry » Love
479 0 1

Дали я бе обичал? Кой смее да попита?

Дали за нея бе копнял безкрайно?

Дали броял бе той в очите ù звездите,

дали я беше наблюдавал тайно?

 

Дали за устните ù той копнял е нощем,

докато спокойна тя до него спеше?

Дали лицето ù в тълпата търси още,

дали желае пак тя негова да беше?

 

Дали той чул е как шепти сърцето,

откраднато от нейните ръце;

или с на разума безмилостното вето

белязал е любимото лице?

 

Дали понякога се спира пред вратата

и да почука вдига там ръка,

но под погледа насмешлив на Луната

си тръгва в безпощадна тишина?

 

Дали я бе обичал? Ето го въпроса.

Ако е вярно всичко – значи да.

Защото истината е реално много проста –

не си отива никога напълно любовта.

 

Ако обичал е – ще помни вечно.

Ще спира пред прозореца ù нощем.

Макар и да заспива с друга вече,

той дълго ще сънува нея още.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??