Дано успееш да откриеш
вътре малко кътче от надежди;
мечти заспали да събудиш -
притихналите в мен копнежи;
изгубеното да намериш
парчетата безброй да събереш -
потъналите щения и дири
в пустинята, на дъното от мен.
Дано открадното да ми върнеш,
след всичките грабежи и лъжи -
женската ми нежност; сълзи,
разграбени от минали крадци.
© Росица Иванова All rights reserved.