Mar 8, 2009, 5:15 PM

Дарая, защо уби звездите?! 

  Poetry » White poetry
805 0 5

Ех, малка моя,

защо не повярва в чудесата,

които ти разказвах,

докато

те приспивах

в пулсиращата утроба?!

Защо избра пътя

към нищото,

над който тегне

злата прокоба?!

 

От малка не вярваш

в светлината.

Лесно бе

да прокълнеш

звездите.

Сякаш знаеш,

че зачената си

в тъмнината,

търсиш начин

да скриеш следите

от...

твоето неизживяно детство...

Да, зная!

Зная! Боли...

когато ти откраднат

нещо толкова ценно...

 

(Всеки път,

когато се прераждаш,

умира нова звезда.

Небето от самотност стенеше,

пролива сълза след сълза...)

 

Затвори очи

поне за малко.

Нека светлината

за миг да

възкръсне.

Остави я

в теб да нахлуе,

защото отвориш ли очи -

в прах ще се превърне...

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??