Jul 1, 2015, 8:39 PM

Демон 

  Poetry
329 0 0
Демон

Демонът се притаил,
и чака танц да заиграе,
притихнал вътре в мен,
спотайва се,
изчаква да ме обладае.

Всеки следващ гняв,
захранва го със сили,
той кротко си стои,
съзнанието опитва да промие.

Търпеливо чака,
и очаква да изригна,
когато стана слаб,
обладан съм аз от него,
изгубвам се в моя яд.

Когато пусна го,
ранявам всички,
и само болка сея,
с думи тежки ,
не за мен привични.

Попаднах в бурята от думи,
Той скрито ми се подиграва,
гнева разпалва в мен,
последствията наблюдава,
със забава.

Аз знам, че в мен бушува,
разбрах че трябва да го скрия,
с любов обгърнах го
и той остави ме на мира.

© Радослав All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??