Nov 1, 2011, 12:41 PM

Ден на будителите 

  Poetry » For kids
26833 0 18

Кой във робските години,

бранел родното ни слово,

от изчезване спаси ни,

да сме българи отново?

 

Да! Будители народни

тъмнината разрушили,

българския дух свободен

с книгите те съхранили.

 

С уважение огромно

българинът цвете дава.

Нека всеки да запомни

що са сторили тогава!

 

 

                                       Честит празник, приятели!

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??