Ние всички
отиваме някъде.
Бързаме или бавно вървим,
Стигаме докъдето съдбата ни
е решила да се приютим.
И по пътя различен за всеки,
в слънце, сняг или дъжд из ведрò,
в светла радост, по стръмни пътеки
сме родени да правим добро.
Има хора дори не предатели,
съвършените им сетива
са да знаят, къде духа вятъра
и на там да вървят след това.
А на вятъра все му е тясно.
Бързо сменя посоките. Факт.
Тръгва в ляво, обръща на дясно
и така в нищото се въртят.
Те, красивите, смели мечтатели
днеска тук, утре с вятъра там
стават просто ветропоказатели.
Можем ли да помогнем,
не знам.
© Бисер Бойчев All rights reserved.