С Дени Белята - моят приятел,
няма да хванем от скука - ръжда!
Той в патилата, няма по-равен!
Цар е в игрите и Шут на смеха!
Вчера решихме - днес сме пирати!
Само, че кораб си нямаме май...
Старата маса вирна краката.
Как се развяха платна, знамена!
Виж,че съсипахме нови чаршафи!
И гардероба надупчихме...Знай,
там враговете се крият!При тях
Котьо залостен - мяука безкрай!
Врявата пълна!Щурм на пирати!
Морски неволи сред хол наводнен!
С бялото знаме - мама и тати
идват на преговор с Дени - за мен!
После си тръгвам. Шум от плесници...
Само разбирам, че ставам чистач.
Дени се скрил зад платната свити...
Докер в пристанище тъжно - съм аз!
© Маргарита Петрова All rights reserved.